مراقبت پوست

انواع دهانشویه و کاربرد آن ها

انواع دهانشویه و کاربرد آن ها

رعایت بهداشت دندان ها و دهان یک از مهمترین کارهایی می باشد که هر فرد باید جهت حفظ سلامتی خود به عمل می رساند. با رعایت نکردن بهداشت در دهان و دندان مشکلات زیادی برای قسمت های دیگر بدن نیز به وجود می آید.

در بازار نیز مواد گوناگونی جهت پاکیزگی و حفظ بهداشت دهان و دندان ها موجود می باشد و خوشبختانه تنوع آنها بالا می باشد. علاوه بر خمیر دندان که برای تمیز کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد از دهانشویه ها می توان جهت مراقبت بیشتر از دندان ها استفاده کرد. اغلب مردم وقتی صحبت از بهداشت دهان و دندان ها می شود به یاد مسواک و نخ دندان می افتند و بیشتر افراد دهان شویه ها را فقط به عنوان خوشبو کننده ی دهان و دندان در یاد دارند.

اگر شما از آن کسانی هستید که برای خوشبو کردن دهان خود از دهان شویه ها بهره می گیرید باید بدانید که اثر آنها بیش از 3 تا 5 ساعت باقی نمی ماند. بهتر است جهت رفع بوی بد دهان تان به دندانپزشک مراجعه نمایید تا علت اصلی آن مشخص شود زیرا بیماری های لثه، پوسیدگی دندان ها، مشکلات دستگاه گوارش و سینوزیت مزمن از دلایل اصلی ایجاد بوی بد دهان می باشند و با استفاده از دهان شویه ها برطرف نمی شوند. البته علت بوی بد دهان در اغلب مواقع از محیط دهان نشات می گیرد و تنها در کمتر از ده درصد موارد علت آن منشا سیستمیک دارد.

 

انواع دهانشویه های موجود

دهانشویه ها به دلایل مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و بر همین اساس انواع مختلفی دارند:

  • دهانشویه های آنتی باکتریال و ضدعفونی کننده
  • دهانشویه های فلورایدی
  • دهانشویه های بهداشتی و زیبایی
  • دهانشویه های گیاهی-طبیعی

اغلب دهانشویه های موجود بدون نسخه به فروش می رسند. اما بهتر است در زمان استفاده از دهانشویه ها با پزشک خود مشورت کنید. همچنین توصیه می کنیم دهانشویه ها را فقط از داروخانه ها تهیه کنید .

 

انواع دهانشویه و کاربرد آن ها

دهانشویه های فلورایدی و موارد استفاده از آنها

این دهانشویه ها بیشترین استفاده را در بین انواع دیگر دهانشویه ها دارند. دهانشویه دارای فلوراید به حفاظت دندان در مقابل پوسیدگی کمک بسزایی می کند و ایمنی دندان را بیشتر می کند و آن را تقویت می نماید.

بسیاری از خمیر دندان ها حاوی فلوراید می باشند همچنین در آب شهری نیز مقداری فلوراید موجود می باشد. با این حال آن دسته از افرادی که در طول روز کمتر به دندان هایشان مسواک می زنند، می توانند از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده نمایند.

توجه داشته باشید مصرف بی رویه دهانشویه و مواد حاوی فلوراید می تواند سبب آسیب رسیدن به دندان ها و ایجاد لکه روی دندان هایتان شود.

 

موارد استفاده از دهانشویه های ضدعفونی کننده و آنتی باکتریال

این نوع از دهانشویه ها بیشتر کاربرد های درمانی دارند و پس از جراحی یا درمان های دهان و دندان مورد استفاده قرار می گیرند. دهانشویه های آنتی باکتریال حاوی کلرهگزیدین گلوکونات می باشند و رشد باکتری و میکروب ها درون دهان متوقف می کنند. افرادی که تحت جراحی لثه قرار می گیرند یا در معرض ابتلا به بیماری های پریودنتال می باشند و همچنین آن دسته از افرادی که نفس بد بویی دارند می توانند از دهانشویه های ضدعفونی کننده استفاده کنند. این دهانشویه ها حاوی مقداری الکل می باشند و سبب خشکی و تغییر رنگ دندان ها می شود. مصرف این نوع دهانشویه ها فقط باید در طول درمان باشد و از مصرف بی رویه آن پرهیز باید کرد.

 

دهانشویه های زیبایی و بهداشتی و موارد استفاده از آنها

دهانشویه های زیبایی برای هیچ درمانی مورد استفاده قرار نمی گیرند و فقط نقش خوش بو کردن دندان ها بر دوش دارند. این دهانشویه ها از دندان ها در برابر باکتری ها و پلاک های دندانی محافظت نمی کنند. اگر یک قرار ملاقات مهم دارید یا می خواهید در یک مهمانی شرکت کنید می توانید از این دهانشویه ها جهت خوشبو کردن دهان تان استفاده نمایید. معمولا اثر بوی این دهانشویه ها بعد از خوردن مواد غذایی از بین می رود.

 

دهانشویه های طبیعی و گیاهی

این گونه دهانشویه ها اغلب در منزل قابل تهیه می باشند البته در داروخانه ها نیز موجود می باشند. بسیاری از افراد ترجیح می دهند از دهانشویه های شیمیایی استفاده ننمایند. محلول آب ولرم با نمک نیز یک نوع دهانشویه طبیعی به حساب می آید. محلول سرکه و نمک هم یک دهانشویه طبیعی می باشد. این دهانشویه ها نیز عملکرد خوبی از خود نشان می دهند.

دهانشویه ها از هر گونه ای که باشند، نباید در مصرف آنها زیادی روی کرد زیرا سبب اثر معکوس خواهند شد و سبب آسیب رسیدن به مینای دندان ها می شوند. با آنکه دهانشویه ها دندان ها را در برابر باکتری ها و پلاک های دندانی حفظ می کنند ، اما نباید از مسواک و نخ دندان غافل گشت.

دهانشویه ها فقط سبب پاک شدن سطح رویی دندان ها می شوند. با نخ دندان و مسواک غذاهای باقی مانده در بین دندان ها نیز کاملا پاک می شوند.

 

طریقه مصرف دهانشویه

به طرز صحیح و با آرامش تمام 5 دقیقه مسواک بزنید. مسواک زدن، غذاها و پلاک میکروبی را از سطح دندان ها و لثه هایتان پاک می کند و سطح آنها را آماده ی پذیرش مواد دهان شویه می کند.

مقدار کافی از دهان شویه را مطابق دستور دندانپزشک یا دستور روی بطری خود محصول، درون درب بطری بریزید.

دهان شویه را وارد دهان تان کنید و با فشار درون دهانتان بچرخانید تا تمام سطوح دندان ها و لثه ها و همچنین سطوح بین دندان هایتان را با دهان شویه تمیز و خوشبو شود  .

معمولاً 30 ثانیه تا 60 ثانیه زمان برای نگه داشتن دهان شویه درون دهان کافی می باشد. پس از پایان این زمان دهان شویه را از دهان خارج نمایید.

پس از مصرف دهان شویه تا 30 دقیقه هیچ گونه آب یا مایع دیگری درون دهانتان نریزید، همچنین غذا نخورید تا مواد موثر آن در تماس با سطح دندان ها و لثه هایتان باقی بماند.

 

انواع دهانشویه و کاربرد آن ها

 

اگر می خواهید به بهترین برند دهانشویه ها برای انواع موارد مصرف دست بیابید و بدون دغدغه خریدتان را با آرامش انجام دهید ، وارد سایت پاپیون شوید و در میان انبوهی از دهانشویه ها بهترین انتخاب خود را انجام دهید .

دیدگاهتان را بنویسید