عمومی

از بین بردن جرم سیاه دندان در خانه

از بین بردن جرم سیاه دندان در خانه

جرم سیاه دندان یکی از دغدغه‌های رایج در بهداشت دهان و دندان است که نه تنها زیبایی لبخند را خراب می‌کند بلکه سلامت کلی دهان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. شاید تصور کنید تنها راه رهایی از این مشکل مراجعه به دندانپزشک باشد اما خوشبختانه روش‌های خانگی موثری نیز برای کاهش و حتی حذف این نوع جرم وجود دارد. در این مقاله به‌صورت کامل و با زبانی روان و قابل فهم راهکارهایی برای از بین بردن جرم سیاه دندان در خانه را بررسی می‌کنیم.

دندان چرا سیاه می‌شود؟

برای درک بهتر روش‌های درمان ابتدا باید بدانیم با چه چیزی روبه‌رو هستیم. جرم دندان رسوبی سخت‌شده از پلاک‌های میکروبی است که در اثر بی‌توجهی به بهداشت دهان، با ترکیب با مواد معدنی بزاق به مرور روی دندان‌ها جمع می‌شود. اگر این رسوبات به‌موقع پاک نشوند با جذب رنگدانه‌های غذایی یا دود سیگار به رنگ زرد یا حتی سیاه درمی‌آیند.

جرم سیاه به‌طور خاص نشان‌دهنده جرم‌های قدیمی‌تری است که عمیق‌تر به سطح دندان چسبیده‌اند. این نوع جرم نه تنها ظاهر دندان‌ها را خراب می‌کند بلکه محیطی مناسب برای رشد باکتری‌های بیماری‌زا ایجاد می‌کند.

علائم و نشانه‌های جرم سیاه دندان

یکی از اولین گام‌ها برای مقابله با جرم سیاه دندان شناخت دقیق علائم آن است. وقتی بدانید نشانه‌ها چیستند می‌توانید سریع‌تر وارد عمل شوید و جلوی پیشرفت بیشتر جرم را بگیرید. یکی از مهم‌ترین نشانه‌ها تغییر رنگ دندان‌ها به قهوه‌ای یا سیاه است که معمولاً در نواحی نزدیک به لثه بیشتر دیده می‌شود.

بوی بد دهان که به‌صورت مداوم باقی می‌ماند نیز یکی دیگر از هشدارهایی است که نباید نادیده گرفته شود. علاوه بر این اگر متوجه خونریزی یا حساسیت غیرعادی در لثه‌ها شدید یا هنگام لمس دندان با زبان زبری سطح آن را احساس کردید احتمالاً با جرم‌های قدیمی و ماندگار مواجه هستید.

در برخی موارد نیز تحلیل رفتن لثه و حساس شدن دندان‌ها نسبت به گرما و سرما دیده می‌شود. اگر هر یک از این نشانه‌ها را در دهان خود مشاهده می‌کنید، بدون تردید زمان آن رسیده که برای پاک‌سازی دندان‌ها و بازیابی سلامت دهان خود اقدام کنید.

علائم و نشانه‌های جرم سیاه دندان

جرم سیاه دندان را می توان در خانه از بین برد؟

پاسخ این سؤال تا حد زیادی بستگی به شدت جرم دارد. جرم‌های سطحی و تازه‌شکل‌گرفته را می‌توان با روش‌های خانگی کاهش داد یا حتی حذف کرد اما برای جرم‌های ضخیم و قدیمی معمولاً مراجعه به دندانپزشک ضروری است. با این حال استفاده مداوم از برخی مواد طبیعی می‌تواند به کاهش جرم کمک کند، از تشکیل مجدد آن جلوگیری نماید و حتی رنگ دندان‌ها را روشن‌تر کند. در ادامه چندین روش مؤثر و کم‌هزینه برای این هدف معرفی شده است:

جوش شیرین سفیدکننده‌ای ارزان اما مؤثر

یکی از شناخته‌شده‌ترین روش‌ها برای از بین بردن جرم دندان، استفاده از جوش شیرین است. جوش شیرین خاصیت سایشی ملایمی دارد که می‌تواند رسوبات سطحی را از بین ببرد. همچنین pH دهان را متعادل می‌کند و باکتری‌ها را کاهش می‌دهد.

روش استفاده:

  • یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را با چند قطره آب ترکیب کنید تا خمیر شود.

  • این خمیر را با مسواک روی دندان‌ها بمالید و به‌آرامی به‌مدت ۲ تا ۳ دقیقه مسواک بزنید.

  • این کار را هفته‌ای ۲ بار تکرار کنید.

نکته مهم این است که نباید در مصرف جوش شیرین زیاده‌روی کنید، چرا که ممکن است مینای دندان را تضعیف کند.

زغال فعال

شاید عجیب باشد اما زغال فعال یکی از بهترین مواد برای پاک‌سازی جرم سیاه دندان است. این ماده توانایی جذب باکتری‌ها رنگدانه‌ها و سموم را دارد.

روش استفاده:

  • مقداری پودر زغال فعال را روی مسواک نرم بریزید.

  • دندان‌ها را به‌آرامی مسواک بزنید.

  • پس از چند دقیقه با آب گرم بشویید.

زغال فعال را نباید روزانه استفاده کنید، زیرا ممکن است باعث سایش بیش از حد دندان‌ها شود.

یک تکنیک قدیمی به نام روغن‌کشی

روغن‌کشی یک روش سنتی در طب آیورودا است که با کشیدن روغن در دهان باکتری‌ها و سموم را از محیط دهان خارج می‌کند. روغن نارگیل بهترین گزینه برای این روش است.

روش استفاده:

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به‌مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دهان بچرخانید.سپس آن را بیرون بریزید وقورت ندهید سپس دهان را با آب گرم بشویید. این کار را هر روز صبح قبل از مسواک زدن انجام دهید.

روغن‌کشی نه تنها به کاهش جرم دندان کمک می‌کند، بلکه بوی بد دهان را نیز از بین می‌برد.

سرکه سیب

سرکه سیب خاصیت ضدباکتریایی و سفیدکنندگی دارد، اما باید با احتیاط از آن استفاده کرد. اسیدی بودن سرکه می‌تواند در صورت مصرف زیاد به مینای دندان آسیب برساند.

روش استفاده:

  • یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با نصف لیوان آب رقیق کنید.

  • دهان خود را برای چند دقیقه با این محلول بشویید.

  • سپس با آب ساده و بعد مسواک معمولی دندان‌ها را تمیز کنید.

  • این روش را هفته‌ای ۲ بار تکرار کنید.

مسواک و نخ دندان؛ پیشگیری از جرم

حتی مؤثرترین روش‌های خانگی نیز بدون رعایت اصول اولیه بهداشت دهان نتیجه‌ای نخواهند داشت. مسواک زدن صحیح حداقل دو بار در روز و استفاده روزانه از نخ دندان اساس پیشگیری از تشکیل جرم‌های جدید است.

از مسواکی با موهای نرم استفاده کنید و آن را هر ۳ ماه یک بار تعویض نمایید. همچنین انتخاب خمیردندان حاوی فلوراید و ضدباکتری می‌تواند به تمیزی بهتر دهان کمک کند.

برای خرید خمیر دندان با کیفیت و محصولات بهداشتی پیشنهاد می کنیم به سایت پاپیون مارکت مراجعه بفرمایید در ادامه چند خمیر داندان با کیفیت از سایت فروشگاه اینترنتی پاپیون مارکت را معرفی خواهیم کرد:

خميردندان زغالي gentle clean كلگيت 75 ميل

این محصول با حضور زغال فعال در ترکیب خود، توانایی جذب و حذف سموم را دارد، به کنترل و کاهش بوی بد دهان کمک می‌کند، جرم‌ها و پلاک‌های دندانی را از بین می‌برد، با داشتن فلوراید موجب تقویت و محافظت از مینای دندان می‌شود، از بروز پوسیدگی و خرابی دندان‌ها جلوگیری می‌کند و نقش مؤثری در حفظ سلامت لثه‌ها ایفا می‌نماید.

برای مشاهده و استعلام قیمت این محصول روی عکس کلیک نمایید.

خميردندان سفيد كننده حاوي عصاره كاج ايوپ صبري 90 ميل

این محصول با خاصیت درخشان و براق‌کننده دندان‌ها، موجب کاهش پلاک و پیشگیری از پوسیدگی می‌شود، نفس را خوشبو و تازه نگه می‌دارد، از تشکیل جرم جلوگیری می‌کند، دندان‌ها را سفید کرده و سفیدی آن‌ها را حفظ می‌نماید، به استحکام و تقویت مینای دندان کمک می‌کند، برای استفاده روزانه طراحی شده و بدون آسیب به مینای دندان عمل می‌کند، و در نهایت با حذف لکه‌های رنگی ناشی از عوامل خارجی، ظاهر دندان‌ها را به‌طرز محسوسی زیباتر می‌سازد.

برای مشاهده و استعلام قیمت این محصول روی عکس کلیک نمایید.

چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

اگر جرم دندان شما به رنگ کاملاً سیاه درآمده، ضخامت آن زیاد شده و با روش‌های خانگی تغییری در وضعیت مشاهده نمی‌کنید وقت آن است که به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با ابزارهای تخصصی مانند جرم‌گیر التراسونیک، می‌تواند به‌طور کامل رسوبات را از بین ببرد بدون اینکه آسیبی به مینای دندان وارد شود.

جرم سیاه دندان چیزی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. نه تنها ظاهر دندان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد بلکه نشانه‌ای از مشکلات عمیق‌تر در بهداشت دهان است. خوشبختانه با بهره‌گیری از روش‌های ساده و مؤثر خانگی مانند جوش شیرین، زغال فعال، روغن‌کشی و سرکه سیب می‌توان به‌طور قابل‌توجهی از این مشکل کاست یا از بروز آن جلوگیری کرد. البته به خاطر داشته باشید که این روش‌ها تنها در صورتی مؤثر خواهند بود که همراه با رعایت مداوم بهداشت دهان باشند.

دیدگاهتان را بنویسید