ما هر روز برای محافظت از پوستمان از محصولات مراقبتی مختلفی استفاده می کنیم اما گاهی اوقات همین محصولات سبب آسیب دیدن پوستمان می شوند. موارد زیادی وجود دارد که همواره سلامت و زیبایی پوستمان را تهدید می کنند و ما از آنها بی خبریم . گ اهی خواسته و گاهی کاملا نا آگاهانه یک سری کار هارا انجام می دهیم که این کارها باعث آسیب دیدن پوست می شود.
در دنیای امروزی چه خانم ها و چه آقایان به سلامت و زیبایی پوستشان بیشتر اهمیت می دهند زیرا داشتن پوستی صاف و زیبا باعث می شود که ظاهر و جلوه ی بهتری داشته باشیم. جوش و آکنه از بزرگترین مشکل هاست که تقریبا دامن گیر همه است و همه به دنبال فرار از این مشکل هستند. محصولات زیادی برای درمان آکنه وجود دارد اما برای درمان قطعی و صد در صدی آکنه ابتدا باید دلیل به وجود آمدن آن را پیدا کنیم تا این مشکل را از ریشه حل کنیم. در ادامه ی این مطلب می خواهیم دشمنان اصلی پوست را شناسایی کنیم و به شما بگوییم که چگونه از این دشمنان دور باشید پس با ما همراه باشید .
استرس، مهم ترین عامل جوش
زندگی کردن در دنیای امروزی با پستی و بلندی های زیادی همراه است که هر یک از این پستی و بلندی ها یکی از عوامل ایجاد استرس در بدن انسان هستند. استرس یکی از بزرگترین دشمن های سلامت انسان است که هم بر روان انسان و هم برجسم و سلامت جسمی آن تاثیر منفی می گذارد. هنگامی که ما دچار استرس می شویم میزان تولید هورمون کورتیزول به صورت قابل توجهی بالا می رود و این عمل سبب ایجاد جوش بر روی پوست می شود. کورتیزول ترشح شده در بدن باعث از بین رفتن کلاژن خواهد شد و از بین رفتن کلاژن برابر است با پیری و چروک شدن پوست. بالا رفتن این هورمون در بدن سبب به وجود آمدن التهابات پوستی می شود که ظاهری بد به پوست می دهد و شادابی و زیبایی پوست از بین می رود.
قند و شیرینی دشمن پوست
با مصرف بیش از حد شیرینی و شکر خیلی راحت به پوستمان آسیب می رسانیم. قند و شکر که ما هر روز استفاده می کنیم در کلاژن و الاستین پوست جا خوش می کنند و این امر سبب چروک شدن سریع پوست می شود. طبق تحقیقاتی که پزشکان و متخصصان انجام داده اند، ثابت شده است که مصرف بیش از اندازه ی شکر و خوراکی هایی که دارای قند و شکر هستند باعث بالا رفتن انسولین می شود که در این صورت سطح تولید آندروژن بالا می رود و جوش های زیادی بر روی پوست به وجود می آیند. در طول روز میزان شکری که استفاده می شود نباید بیشتر از 10 کالری باشد چون در غیر این صورت باید با داشتن پوستی صاف و شاداب خداحافظی کنید.
کم خوابی عامل پیری پوست
افرادی که خواب کافی دارند همیشه شاداب تر و سرحال تر از افرادی هستند که خواب کافی ندارند. اما خواب بیش از حد نیز برای بدن ضرر و زیان به همراه دارد. افرادی که خواب نامناسب دارند سطح کورتیزول بدنشان پایین می آید و همچنین تولید ملاتونین در بدنشان کاهش می یابد و چون ملاتونین در بازسازی پوست و تشکیل کلاژن نقش دارد پس پوست چروک می شود و دچار پیری زود رس خواهد شد. پس همیشه سعی کنید که خوابتان کافی باشد تا از چروک شدن پوستتان دور باشید.
سیگار و دخانیات
مصرف سیگار و دخانیات درجریان خون رسانی پوست اختلال ایجاد می کند و باعث می شود که سلول های مرده ی پوست افزایش پیدا کنند. به همین دلیل پوست کدر و رنگ پریده به نظرمی رسد. افرادی که سیگار می کشند معمولا به دلیل کم شدن جریان خون، زیر چشم هایشان تیره و گود می شود و چروک های اطراف چشمشان عمیق تر به نظر می رسد. سیگار کشیدن باعث می شود که کلاژن و الاستین پوست از بین برود و درنتیجه چروک های عمیقی در کل صورت پدیدار می شوند و چهره را پیر و شکسته نشان می دهند. سیگار کشیدن نه تنها به پوست آسیب می رساند بلکه برای بقیه ی اعضای بدن نیز مضر است.
اشعه های نور خورشید
آمارها و تحقیقات نشان می دهند که بیشترین درصد عامل پیری و چروک های پوستی از اشعه های نور خورشید است که بسیار زیان بار هستند. تابیدن مستقیم و غیر مستقیم نور خورشید میتواند سبب چروک شدن پوست شود. بهترین راه برای مقابله با اشعه های مضر نور خوشید استفاده از ضدآفتاب به صورت مداوم است. اگر در طول روز از ضدآفتاب استفاده کنید خیلی راحت میتوانید از پیری پوستتان جلوگیری کنید و پوستی شاداب و زیبا داشته باشید.
آلودگی هوا
ذراتی که در هوا وجود دارند و سبب آلودگی هوا می شوند هم برای ریه هایمان و هم برای پوستمان بسیار مضر هستند و این ذرات یکی عوامل ایجاد التهابات پوستی است. این ذرات سبب تخریب کلاژن های پوست می شود و پوست را چروک می کند و هم باعث ایجاد جوش و آکنه بر روی پوست می شود. کسانی که بیمای های پوستی دارند باید این مورد را خیلی جدی بگیرند و اگر در شهری زندگی می کنند که هوای آن آلوده است به طور حتم باید مراقبت های بیشتری انجام دهند.
و در آخر می خواهم که چند مورد دیگر از دشمنان پوست را به شما معرفی کنم.
شست و شوی بیش از حد پوست
رعایت نکردن روتین پوستی
داروها
مصرف بیش از حد ویتامین آ
رژیم نادرست
مصرف الکل
اخلالات هورمونی