دسته‌بندی نشده

آیا خمیر دندان تاریخ انقضا دارد ؟

آیا خمیر دندان تاریخ انقضا دارد ؟

بسیاری از وقت ها برایتان پیش آمده که آخر شب، زمانی که هیچ فروشگاه و داروخانه ای باز نیست، متوجه شده اید خمیردندانتان تمام شده است. اگر سراغ یک تیوب کهنه می روید که معلوم نیست از چه زمانی آن را تهیه کرده اید بهتر است برای پیشگیری از پوسیدگی دندان این کار را ترک کنید.

خمیردندان تاریخ انقضا دارد، اما گذشتن تاریخ آن بلافاصله آسیبی به دندان های شما نمی زند و نمی توان تاریخ گذشته یک خمیر دندان را با خرابی دندان ها به طور مستقیم ارتباط داد. تنها می توان گفت این محصول دیگر سودی برای بهداشت دهان و دندان شما ندارد و استفاده اصلی اش از بین می رود. زیرا با گذشت زمان مواد تشکیل دهنده فعال آن دیگر اثر ندارند و نمی تواند بر روی تمیزی و بهداشت تاثیر زیادی داشته باشد. بنابراین استفاده مداوم از یک محصول فاقد تاریخ انقضا به معنی سوق دندان ها به سمت دندان درد و هزینه های دندان پزشکی است.

برخی از بسته های خمیردندان فاقد تاریخ یا در کل فاقد تاریخ انقضا هستند. سازمان غذا و داروی آمریکا و انجمن دندان پزشکان آمریکا، هردو، توصیه می کنند که خمیردندانی بکار گرفته شود که دارای تاریخ انقضاست. این تاریخ باید هم روی بسته و هم تیوب خمیردندان باید نقش بسته باشد. معمولا این زمان، حدود دو سال پس از تاریخ تولید محصول است.

چرا تاریخ انقضای خمیردندان اهمیت دارد؟

تاریخ انقضای خمیردندان به دلیل وجود ماده فعال فلوراید اهمیت بسیار فراوانی دارد. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که با گذشت زمان فلوراید تجزیه می شود و در پیشگیری از پوسیدگی دندان تاثیر خود را از دست می دهد و بازدهی را کاهش می دهد. فلوراید ماده اصلی تشکیل دهنده خمیردندان است که وظیفه اصلی این ماده مبارزه با پوسیدگی دندان و حفظ استحکام مینای دندان ها است.

آیا خمیر دندان تاریخ انقضا دارد ؟

مینای دندان براق، سفید و بسیار محکم است و بخش قابل مشاهده از دندان را تشکیل می دهد. در واقع، مینای دندان وظیفه مبارزه با پوسیدگی دندان را دارا می باشد. جلوگیری از پوسیدگی دندان بسیاراهمیت دارد، زیرا زمانی که مینای دندان در اثر پوسیدگی و آسیب های محیطی فرسوده شود، هرگز دوباره تولید نمی شود.

سازمان اف دی ای توصیه می کند که به جهت ایمنی و کیفیت، تمامی غذاها و داروها و اقلام مصرفی باید دارای تاریخ انقضا باشند. از آنجا که خمیردندان حاوی مقادیر زیادی فلوراید است و فلوراید نوعی دارو به شمار می رود ، بنابراین وجود تاریخ انقضا روی بسته بندی محصولات بسیار ضروری است. از آنجا که تعداد زیادی از محصولات بهداشتی به صورت غیر قانونی ممکن است وارد کشور شوند، بهتر است از خرید محصولی که فاقد درج تاریخ انقضاست خودداری کنید. این کار به تضمین بهداشت دهان و دندان و سلامت آن کمک بسیاری می کند.

آیا استفاده از تیوپی که تاریخ انقضا تمام شده است مشکلی دارد ؟

استفاده از یک تیوب خمیر دندان فاقد تاریخ انقضا لزوما با خطر بسیاری همراه نیست. به هر حال، شما قرار نیست آن را قورت دهید تا دچار مسمومیت ناشی از تمام شدن تاریخ انقضای این محصول شوید. اما این محصول دیگر تاثیر مثبتی بر روی دهان و دندان شما ندارد. تنها هدف استفاده از خمیر دندان این است که از محصول با کیفیتی برای تمیزی موثر دهان و دندان و پیشگیری از پوسیدگی دندان استفاده کنیم. هیچ کدام از این دو هدف با استفاده از یک تیوب کهنه برآورده نمی شود.

نشانه های خمیر دندان فاقد تاریخ

خمیر دندانی که مدت زیادی از تاریخ تولید آن گذشته است و دیگر اثری در بهداشت دهان و دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندان ندارد :

دارای فلوراید تاثیر گذار کمی است

 از داخل خشک شده است

مواد تشکیل دهنده آن تقریبا جدا شده است

بافت خمیردندان منسجم نمی ماند و حالت روان پیدا می کند

دچار رشد باکتریایی و قارچی می شود

تاثیر فلوراید بر سلامت دهان و دندان

همانطور که در سطر های بالا اشاره شد با گذشت تاریخ انقضا یک خمیر دندان، فلوراید موجود در آن که ساختار اصلی خمیر دندان را تشکیل می دهد کارایی خود را از دست می دهد. در ادامه این مطلب به اهمیت فلوراید برای دندان ها خواهیم پرداخت.

فلوراید عنصری است که به‌ طور طبیعی در دندان ها وجود دارد و به آنها استحکام می ‌دهد. فلورایدتراپی به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک می‌ کند. کارشناسان معتقد هستند که دریافت فلوراید از چندین منبع گوناگون بهترین روش برای جلوگیری از پوسیدگی دندان است. فلوراید به‌ طور طبیعی در غلظت کم در منابع آبی وجود دارد.

بعضی از مواد غذایی مانند گوشت قرمز، تخم‌مرغ و چای نیز حاوی فلوراید هستند. همچنین در بعضی مناطق فلوراید به آب آشامیدنی لوله ‌کشی اضافه می‌ شود. بسیاری از خمیردندان‌ها، دهان ‌شویه‌ ها و درمان‌ های مختلف دندانپزشکی نیز فلوراید لازم برای دندان را دارا می باشند. دندانپزشک در صورت لازم بودن قرص فلوراید را برای افراد خردسال و کم سالی تجویز می‌کند که فلوراید کافی از آب آشامیدنی دریافت نمی ‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید