مراقبت پوست

برای پوست خشک آبرسان بهتر است یا مرطوب کننده !

برای پوست خشک آبرسان بهتر است یا مرطوب کننده !

آیا می‌دانید تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده چیست؟ شاید در مرحله نخست هر دوی آن‌ها مشابه و یکسان به نظر بیاید؛ اما عملکرد مرطوب کننده و آبرسان بر پوست شما یکسان نمی باشد. در این مطلب با ویژگی‌ها و تفاوت‌های این محصولات بیشتر آشنا خواهید شد.

امکان دارد تصور کنید استفاده از آبرسان فقط مخصوص افرادی است که پوستی خشک دارند. اما آبرسانی به پوست مثل آبرسانی به کلیه اعضای بدن اهمیت ویژه‌ای برای تمام انواع پوست دارد. همانگونه که بدن‌ تان برای حفظ تناسب و انجام دادن هرچه بهتر فعالیت‌هایش به آب نیاز دارد، پوست شما هم از هر گونه ای (خشک، چرب، حساس، مختلط یا معمولی) که باشد، نیازمند آبرسانی می باشد.

تاکنون از خودتان سوال کرده اید که آبرسانی چیست یا دقیقاً به چه معنا می باشد؟ آیا آبرسانی همان مرطوب کردن می باشد؟ محصولاتی از قبیل روغن ها، کرم ها و ژل های موجود در بازار با تنوع گوناگون ‌شان، ادعا دارند که سبب آبرسانی قوی پوست می گردند و شما را ترغیب به خرید می‌کنند. با وجود این، از میان این همه محصولات مختلف چگونه قادر هستید محصولی را انتخاب کنید که مقدار رطوبت مورد نیاز پوست شما را تأمین کند؟

 

تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده چیست؟

مرطوب کننده چیست؟ از لحاظ علمی، مرطوب کننده اصطلاح کلی می باشد که برای انواع ترکیبات مرطوب کننده به کار می‌رود از جمله:

امولینت‌ (emollients): چربی و روغن‌ها

اسکوآلن (squalene): روغن

ترکیبات پوشاننده (occlusive)

هومکتانت یا ترکیبات جاذب‌الرطوبه (humectants)

اما در دنیای تجارت و بازار جهانی، کلیه اصطلاحات دستخوش تغییر شده‌اند. در واقع، آبرسان و مرطوب ‌کننده از جمله واژه‌های تجاری می باشند که برندهای گوناگون از آن‌ها تعریف‌های متفاوت و دلخواه ارائه می‌دهند.

از آنجا که هیچ استاندارد مشخص و ویژه‌ای برای تعریف یک آبرسان و یک مرطوب کننده موجود نمی باشد در بیشتر موارد، هر برندی طبق میزان رطوبت‌رسانی محصول خود به پوست افراد این دو اصطلاح را جدا می‌کند.

 

برای پوست خشک آبرسان بهتر است یا مرطوب کننده !

آیا آب به تنهایی برای تامین رطوبت مورد نیاز پوست کافیست؟

فراموش نکنید، آب به تنهایی قادر نیست رطوبت پوست را حفظ کند. احتمالاً شما هم متوجه شده‌اید زمانی که از حمام خارج می ‌شوید، آب باقیمانده روی بدن شما تبخیر می گردد و به همراه آن چربی طبیعی پوست شما هم از میان می‌رود.

در واقعیت، هرچه بیشتر پوست‌تان را بدون استفاده از مرطوب کننده و یا کرم آبرسان پوست بشویید، پوست شما بیشتر به خشکی می رود.

 

مواد مرطوب کننده

مرطوب کننده ها موادی با پایه روغن می باشند که مواد پوشاننده (occlusive) مانند وازلین و روغن‌های معدنی و همچنین امولینت‌‌هایی چون استرها و روغن‌های گیاهی را در برمی‌گیرند. این مواد روی پوست لایه‌ای را تشکیل می‌دهند که مانع از دست رفتن آب می گردد. آن‌ها همچنین در کاهش خشکی پوست و افزایش لطافت آن نقش مهمی را ایفا می کنند.

 

مواد آبرسان

آبرسان ها موادی تحت عنوان humectants (هومکتانت یا جاذب الرطوبه) همانند گلیسیرین و اسید هیالورونیک می باشند که آب را از هوا یا لایه‌های پایین‌تر پوست شما جذب می نماید و بر روی پوست نگه می‌دارند.

خواندن مواد تشکیل دهنده محصولات و تشخیص این مواد بسیار حائز اهمیت می باشد، چرا که هر ترکیب، مکانیسم عملکرد متفاوتی دارد. بنابراین، محصولی که انتخاب می‌کنید قادر است پوست شما را سالم‌تر کند یا اینکه سلامت پوست شما را به خطر بی اندازد.

درست است که هدف نهایی هیدراته کردن (آبرسانی) پوست است، اما انتخاب بهترین ماده رطوبت‌رسان کاملاً به نوع پوست شما بستگی دارد.

 

کدام محصول برای پوست شما مناسب است؟

افراد بسیاری تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده را نمی‌دانند و در انتخاب یک محصول مناسب برای پوست‌شان مشکل دارند. محصولات متفاوتی در بازار وجود دارد؛ از بالم گرفته تا انواع روغن، کرم، ژل، پماد و آبرسان ها؛ اما حقیقت این می باشد که هدف همه آن‌ها در واقع انجام یک کار می باشد.

 

برای پوست خشک آبرسان بهتر است یا مرطوب کننده !

مرطوب کننده مناسب پوست خشک

مرطوب کننده پوست خشک بهتر است چرب‌تر باشد تا رطوبت را بهتر در پوست نگه دارد. اگر پوست شما در تمام طول سال به طور طبیعی خشک است و مدام پوسته‌پوسته می گردد، به احتمال زیاد این مشکل پوست شما ارتباطی به شرایط آب و هوایی ندارد، بلکه در حفظ رطوبت دچار اختلال می شود.

در چنین شرایطی شما باید به واسطه رطوبت رسانی، لایه‌ای محافظ روی پوست خود ایجاد نمایید تا رطوبت را به دام بیندازید. یک لایه مرطوب کننده ضخیم حاوی مواد نرم کننده (امولینت) به شما کمک می نماید تا آب از روی پوست‌تان تبخیر نگردد. علاوه بر این، محصولی با فرمولاسیونی کارآمد، مواد مغذی لازم را هم به پوست می‌رساند و سبب می گردد تا پوست در طول فصلی چون زمستان، رنگ و روی مطلوبی داشته باشد.

کدام مواد مؤثره در ترکیبات محصولات مرطوب کننده برای پوست خشک بهتر می باشد؟

به نظر شما بهترین مرطوب کننده پوست خشک کدام است؟ پاسخ ساده است یک محصول قدیمی و مناسب به نام وازلین. برای یک پوست به شدت خشک، مواد occlusive عالی عمل می نمایند. اگر پوست شما خشک و ترک‌ترک می باشد، کافیست سه دقیقه پس از حمام که پوست خیس نیست اما همچنان مرطوب و نم‌دار می باشد، بدن خود را با وازلین غیرعطری کمی چرب کنید. این کار باعث می گردد آبی که به پوست‌تان رسیده، درون لایه‌های آن بماند و تبخیر نگردد. در کل، تمام محصولات مرطوب کننده را باید روی پوست نم‌دار استفاده کنید تا به خوبی اثر نمایند.

در هر حال، اگر به هر دلیلی از وازلین استفاده نمی‌کنید، قادرید از مواد زیر کمک بگیرید:

شی باتر (کره دانه‌های روغنی درخت شی یا روغن قلم که یک گیاه بومی آفریقایی است.)

روغن کانولا

روغن دانه‌های گیاهی مانند جوجوبا

روغن دانه‌های مغذی مثل روغن بادام، روغن گردو، روغن پنبه دانه، روغن فندق و روغن نارگیل

 

مرطوب کننده مناسب پوست چرب

بسیاری از افرادی که به آکنه مبتلا می باشند و پوستی چرب دارند گمان می ‌کنند استفاده از مرطوب کننده، پوست آن‌ها را چرب‌ تر کرده و سبب جوش‌های بیشتری می گردد. باید بدانید این موضوع حقیقت ندارد! در حقیقت، استفاده از مرطوب کننده مناسب (غیر کومدون‌زا)، جوش زدن و براقی پوست را کمتر می کند.

 

کدام را انتخاب کنم کرم آبرسان یا کرم مرطوب کننده؟

حالا که تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده را می ‌دانید، اگر سوال می کنید «باید آبرسان را انتخاب کنم یا مرطوب کننده؟»، باید بگوییم که قضاوت نهایی زمانی صورت می‌پذیرد که بفهمید کدام یک از آن‌ها آب پوست شما را حفظ می ‌کنند؛ آبرسان یا مرطوب کننده؟ جواب هر دوی آن‌ ها است. اکر تمایل به خرید مرطوب کننده و آبرسان دارید، می توانید به صفحه آن مراجعه کنید یا اینکه روی این کلمه کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید