عمومی

چگونه لکه های سفید پوستی را درمان کنیم ؟

چگونه لکه های سفید پوستی را درمان کنیم ؟

پوست شما هم لکه‌های سفید دارد؟ آیا لک سفیدی نگران کننده هستند ؟ در چه مواردی باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم ؟ لکه های سفید انواع مختلفی دارند و به صورت ناگهانی روی پوست ما ایجاد می شوند .

در واقع لکه های سفید که روی پوست و به صورت ناگهانی ظاهر می‌شوند ، می‌توانند زنگ خطری برای مشکلات پوستی دیگر باشند. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چرا این لکه‌ها به طور ناگهانی ظاهر می شوند و دلیل آن چیست ؟ در واقع لکه های سفیدی که به صورت ناگهانی روی پوست ما ایجاد می شوند نشان دهنده یک بیماری شایع هستند که می ‌توانند به ایجاد لکه های سفید روی پوست منجر شوند، لکه های سفید انواع مختلفی دارند که هر کدام به تنهایی نوعی اختلال محسوب می شوند .

اغلب این لکه‌های سفید پوستی زمانی ایجاد می‌شوند که پروتئین یا سلول‌های مرده در زیر سطح پوست گیر بیوفتند. یکی دیگر از دلایل این لکه ها ،  بی‌ رنگ شدن پوست و کاهش رنگ دانه‌های پوست است . لکه‌های سفید معمولاً یک مشکل جدی به حساب نمی آید و مسئله ‌ی مهمی ایجاد نمی‌کنند، اما در برخی از موارد این لکه ها می توانند نشانگر بیماری خطرناک مانند سرطان پوست باشند. بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم قبل از اینکه هر روش درمان را بر روی پوست خود امتحان کنید ، ابتدا در این محتوای پاپیون با نوع لکه آشنا شوید .

انواع لکه های سفید را بشناسید !

 لکه‌های سفید هیپوملانوز قطره‌ای

لک‌هایی که بر اثر نور آفتاب روی پوست ایجاد می شوند معمولا سفید رنگ‌اند و در قسمت‌های مختلف پوست ایجاد می‌شوند که رنگدانه‌ی آن به طور کلی از بین رفته است. این لک‌ها معمولاً علامتی ندارند و حدود 1 تا 3 میلی متر قطر دارند که ممکن است در ابتدا روی پاها ظاهر شوند سپس روی صورت و در بازوها و قسمت فوقانی پشت دیده شوند. علت اصلی ایجاد لک‌های سفید ناشی از آفتاب هنوز مشخص نشده است ، اما ممکن است علت آن کمبود رنگدانه‌ پوستی به نام ملانین باشد. همچنین، این لکه ها می توانند ارثی باشند که پیشرفت آن می تواند تا 40 سالگی افزایش یابد . این لکه‌های سفید معمولا بی خطرند و تنها درمان آنها برای حفظ زیبایی پوست است . لکه‌های سفید نور خورشیدی به خودی خود نشانه‌‌های سرطان پوست نیستند، اما قرار گرفتن بیش از حد در معرض مستقیم نور خورشید، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد .

کچلی تغییر دهنده‌ی رنگ

بیماری تینه آ ورسیکالر که همان کچلی تغییر دهنده رنگ پوست نام دارد ، قارچ‌های موجود در سطح پوست ، بیش از حد رشد می‌کنند و عواملی همچون  لک‌های خشک، زبری پوست، پوسته پوسته و خارش همراه است و معمولا  رنگ آن از پوست اطراف روشن ‌تر یا تیره تر است. این لک‌ها آهسته رشد می‌کنند و اغلب به صورت گروهی در کنار هم قرار می ‌گیرند. گاهی اوقات، علائم این بیماری تنها زمانی قابل مشاهده است که پوست فرد برنزه باشد. این بیماری شایع است و علائم آن بیشتر در محیط‌ های گرم و مرطوب بروز می‌کند.

اگزما

یکی از بیماری های شایع که امروزه همه ما با نام آن آشنایی داریم ، اگزمای پوستی یا همان درماتیت آتوپیک است که با مشکلات پوستی همچون قرمز رنگ، التهابات و با خارش‌ همراه است. این بثورات پوستی به صورت لک یا نقاط سفید ظاهر می شوند و به طور معمول، قسمت های از پوست که درگیر اگزما می‌شوند شامل صورت، پوست سر، دست، پا، آرنج، پلک، مچ دست و پشت زانوها است. این لکه های پوستی همیشه خارش دارند، گاهی اوقات در شب این خارش شدیدتر می‌شود. اگر پوست خود را زخمی کنید، ممکن است زخم‌های باز شود و ترشح ‌دار روی آن ایجاد شود. همچنین، اگر این بیماری زودتر درمان نشود از علام آن جلوگیری نکنید ، با گذشت زمان احتمال دارد، قسمت‌هایی از پوستتان که درگیر اگزماست ضخیم، خشک و پوسته پوسته شود.

میلیا

در واقع میلیا یک نوع کیست است . ظاهر این کیست ها معمولا کوچک محکم، برجسته، بدون درد، سفید و پر از مایع است. این التهابات حدود 1 تا 4 میلی‌متر قطر دارد و معمولا در سطح پوست ایجاد می‌شود. این لکه کاملا به صورت اتفاقی ایجاد می شود یعنی هنگامی پروتئینی که به سفت شدن لایه‌ ی بیرونی پوست کمک می‌کند ، در زیر پوست تجمع یابند این کیست های ناخوشایند ایجاد می شوند . این لکه ها در اثر ضربه هایی فیزیکی که در اثر حوادثی مانند آسیب های بافتی ، درم ابریژن، تاول و التهاب پوستی ایجاد می‌شود. در برخی مواقع ممکن است بر اثر عارضه‌ ی جانبی مصرف برخی از داروهای شیمیایی بروز کند. این بیماری بسیار نادر است ولی احتمال دارد به طور اتفاقی بر پوست سالم ظاهر شود. بیماری میلیا سبب ایجاد زخم‌های ملتهب و جای زخم روی صورت، پوست سر و گوش‌ها می‌شود.

پیتیریازیس آلبا

این بیماری یک نوع بیماری پوستی شایع و غیر سرطانی است که با نشانه هایی همچون لک‌های قرمز، پوسته پوسته و خارش دار روی پوست همراه است . این لک‌ها بهبود می ‌یابند، اما نقاط سفید و کم رنگی را روی پوست به جا می‌گذارند. به طور کلی کودکان 3 تا 16 سال بیشتر در معرض پیتیریازیس آلبا قرار می گیرند و معمولاً صورت آن ها را درگیر می‌کند.احتمال دارد بر گردن، شانه و بازوی آنان نیز تأثیر بگذارد.

آیا لک‌های سفید پوستی خطرناک ‌اند؟

بیشتر این لکه ها جای نگرانی ندارند و لازم نیست برای آنها اقدام خاصی کنیم . برای درمان بسیاری از لکه ها بهتر است خرید مرطوب کننده را انجام دهید و روی پوستی که حالت خشکی و زبری گرفته است بزنید . با وجود این بهتر است برای حفظ سلامتی پوست به پزشک متخصص پوست مراجعه کنیم تا از نوع این لکه ها آگاه شویم و مطمئن شویم که به بیماری خاصی مبتلا نیستید . به طور کلی، متخصصان توصیه می کنند اگر درمان اولیه بعد از چند هفته مؤثر نباشد و یا لک‌ها به طور مداوم ظاهر شوند ، لکه ها قسمت‌های دیگر بدن شما را فرا بگیرند و با علایم خارش یا فشار روانی همراه باشد ، حتماً نزد پزشک بروید.

دیدگاهتان را بنویسید