مراقبت مو

مهمترین علت های ریزش مو در مردان

مهمترین علت های ریزش مو در مردان

ریزش مو تا مقداری کاملا طبیعی است ، اما امروزه از مشکلاتی که درصد زیادی از مردان و زنان با آن روبرو می شوند ریزش مو است ، که یکی از شایع ترین مشکلاتی است که افراد، در طول دوره های مختلف زندگی خود با آن روبرو و درگیر هستند. ریزش مو عارضه ناخوشایند ولی معمولی است و می‌تواند مردان و زنان را درگیر کند. اما در آقایان ریزش مو معمولا به تدریج شروع شده و بعد از مدتی شدت می‌گیرد. به همین دلیل تمامی افراد همواره به دنبال روش هایی برای درمان، پیشگیری و کنترل ریزش مو هستند.

ریزش مو در مردان

هر کسی ممکن است ریزش مو را تجربه کند، اما ریزش مو در مردان رایج‌تر است. معمولا ریزش مو در مردان تدریجی است، اما گاهی اوقات می‌تواند به‌صورت ناگهانی، چشمگیر یا غیرطبیعی هم رخ دهد. این نوع ریزش مو ممکن است نشان‌دهنده‌ی یک بیماری زمینه‌ای یا سایر اختلالات باشد. ریزش مو ممکن است منجر به کم‌پشت‌شدن شقیقه‌ها و جلوی سر یا کم‌پشت‌شدن از فرق سر شود. همچنین این حالت ممکن است موقت یا دائمی باشد. در هر صورت، با مشاهده علائم ریزش مو بهتر است به متخصص پوست و مو مراجعه کنید و به دنبال تشخیص علل و درمان باشید.

چند دلیل مهم ریزش مو در آقایان

  • هورمون های خاص جنسی
  • ژنتیک و مسائل موروثی
  • نگهداری نامناسب و عدم رعایت مسائل بهداشتی
  • اضطراب بیش از اندازه
  • استفاده بیش از حد از حالت دهنده های موی سر مانند سشوار و اتوی مو
  • رژیم غذایی ضعیف و خالی از مواد مغذی مورد نیاز برای ریشه مو
  • شست و شوی بیش از اندازه ی موی سر بخصوص با آب گرم
  • کاهش گردش خون پوست سر

ریزش موی سر آقایان چه دلایلی دارد؟

 

ریزش موی سر آقایان چه دلایلی دارد؟

اختلالات جسمی

یکی از چندین علت ریزش مو در مردان، اختلالات جسمی است. این ریزش موقت مو ممکن است از عوارض اختلالاتی نظیر کم‌خونی یا مشکلات تیروئید باشد. یک رژیم غذایی با پروتئین و آهن کم هم می‌تواند باعث کم‌پشت‌شدن موها شود. همچنین اگر دیابت یا لوپوس دارید، خطر ریزش مو در شما بیشتر است.

کم کاری تیروئید

با اینکه چنین حالتی بیشتر در میان زنان متداول است، کم کاری تیروئید در مردان می تواند باعث خستگی، یبوست، افزایش وزن غیر عادی، مشکل در تمرکز، افسردگی و  ریزش مو شود. مو، ناخن و پوست ضعیف و شکننده می شوند. به طوری که ممکن است متوجه نازک شدن موها و کندی رشد موهای صورت شوید. اگر شک دارید که دچار کم کاری تیروئید هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

بیماری لوپوس

لوپوس یا خود ایمنی مزمن بیماری است که سیستم ایمنی بدن در آن دچار اختلال می‌شود. به بیان ساده‌تر سلول‌های دفاعی به تمام سلول‌های سالم بدن حمله کرده و آنها را از بین می‌برند. سلول‌های پوست و فولیکول‌های مو یکی از اهداف این حمله هستند.

مصرف برخی داروها رایج‌ترین علت ریزش مو در مردان است

برخی از داروها می‌توانند چرخه رشد طبیعی موها را مختل کنند و منجر به ریزش بیش از حد مو شوند. ریزش مو می‌تواند از عوارض جانبی داروهای خاصی باشد که برای اختلالات زیر مصرف می‌کنید :

  • سرطان
  • آرتریت
  • افسردگی
  • نقرس
  • فشارخون بالا
  • مشکلات قلبی

کهولت سن

با بالا رفتن سن افراد، میزان تماس موها با هورمون ها افزایش یافته و به همین دلیل، اکثر افراد دچار ریزش مو خواهند شد.

محصولات مراقبت از مو

یک علت ریزش مو در مردان جوان استفاده از محصولات بهداشتی بدن نامناسب است. اگرچه اکثر محصولات مراقبت از مو بی‌خطر هستند، اما برخی از انواع شامپو، رنگ یا محصولات شیمیایی خاصی که در خانه استفاده می‌کنید می‌توانند به مو و یا پوست سرتان آسیب بزنند و منجر به‌نوعی ریزش موی موقت شوند.

هورمون‌های مردانه

یکی از هورمون های بدن آقایان، هورمون تستسترون می باشد. این هورمون در بدن تمامی آقایان وجود داشته و در سنین بلوغ، افزایش چشم‌گیری پیدا می کند. در سطح مو، گیرنده های حساس هورمون تستسترون وجود دارند. هر چه حساسیت این گیرنده ها بیشتر باشد، زمان و شدت ریزش مو بیشتر خواهد بود.

ژنتیک

ژن ریزش مو در آقایان، از طرف خانواده مادری به آنها منتقل می شود. بنابراین می توانید به راحتی با بررسی الگوی ریزش مو در خانواده مادری خود، همچون دایی ها و پدربزرگ مادری، الگوی ریزش موی خود را پیش بینی کنید.

انواع الگوی طاسی مردان

طاسی اغلب با یک الگوی خاص اتفاق می‌افتد. همه‌ی ما کسانی را دیده‌ایم که از موهایشان از سمت پیشانی شروع به ریزش می‌کند یا اینکه موها از فرق سر شروع به ریزش می‌کنند.

 

انواع الگوی طاسی مردان

 

1. آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا (طاسی منطقه‌ای یا ریزش موی سکه‌ای) یک اختلال خودایمنی است که باعث ریزش مو می‌شود. این نوع آلوپسی معمولا به‌صورت لکه‌های گرد یا بیضی‌شکل روی پوست سر یا سایر نقاط بدن که مو دارند (همچون ریش، ابروها یا مژه‌ها) ظاهر می‌شود.

2. آلوپسی فیبروزان کننده پیشانی (آلوپسی اسکار)

آلوپسی فیبروزان کننده پیشانی (FFA) نوعی از آلوپسی اسکار است که در آن فولیکول مو تخریب می‌شود و با بافت اسکار جایگزین می‌شود. در این نوع آلوپسی، موهایی که در جلوی سر قرار دارند می‌ریزند. این ریزش مو می‌تواند روی ابروها هم تأثیر بگذارد.

3. لیکن پلانوپیلاریس (آلوپسی اسکار):

لیکن پلانوپیلاریس شامل سفید شدن قسمت‌هایی از پوست سر است و بیشتر در طرفین، جلو و قسمت پشتی سر مشهود است.

درمان های غیر جراحی برای ریزش مو

پی آر پی

از روش هایی که به صورت غیر جراحی انجام می گیرد، روش پی آر پی می باشد که در این روش از خون خود فرد استفاده می شود و به وسیله سانتریفیوژ، سلول های پلاکت جداسازی شده و سپس با فعال نمودن آنها و اضافه کردن موادی به آن به صورت موضعی و تزریق مجدد در نواحی که دچار ریزش مو می شود، مورد استفاده قرار می گیرد، از این روش گاهی بعد از کاشت مو نیز استفاده می شود و تاثیر زیادی در دریافت نتایج بهتر از کاشت مو دارد.

مزوتراپی مو

از روش‌های غیرتهاجمی که برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد، مزوتراپی می باشد که در این روش، محلول حاوی ویتامین ها و مواد مغذی از طریق سوزن های بسیار ظریفی در ناحیه مورد نظر تزریق می شود و تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت پوست و مو خواهد داشت، فردی که تزریق را انجام می دهد باید از مهارت کافی در این زمینه برخوردار باشد، تا مواد مغذی به فولیکول های مو به اندازه کافی برسد و با افزایش گردش خون و تعادل هورمونی، باعث تقویت و رشد مجدد موها شود.

کربوکسی تراپی

به منظور تقویت رشد موها و جلوگیری از ریزش آن ها می توان از کربوکسی تراپی استفاده کرد، که این روش بدون جراحی انجام می گیرد و با تزریق گاز دی اکسید کربن به ناحیه مورد نظر باعث افزایش اکسیژن رسانی و گردش خون در آن ناحیه شده و تاثیر بسزایی در تحریک کلاژن‌سازی، رشد مجدد موها و تولید پروتئین در اطراف فولیکول موها دارد، بنابراین از ریزش آنها جلوگیری می کند.

چه روش هایی دیگری برای درمان ریزش موی سر وجود دارند؟

بهترین روش پیشگیری و کنترل ریزش مو، مزوتراپی می باشد. اما روش های موضعی دیگری نیز وجود دارند. محلول ماینوکسیدیل، یکی از بهترین روش های موضعی است و به طور چشم‌گیری میتواند میزان ریزش موی شما را کنترل کند. در سه ماهه اول مصرف این محلول، ریزش موهای شما افزایش پیدا می کند. اما در بازه 9 ماهگی مصرف دارو ریزش موی سر کنترل می شود. این محلول را باید به صورت مرتب و هر شب استفاده کنید. ثمربخشی این محلول، نیاز به زمان و صبر بسیاری دارد.

البته می توان از شامپو ضد ریزش گیاهی بیوکسین مدل فورت هم استفاده کرد. این شامپو بیوکسین دارای عصاره های گیاهی، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مواد در ساختار خود می باشد و می تواند موهای شما را تقویت و همچنین به تغذیه پوست سر شما کمک خواهد کرد و علاوه بر این موارد باعث جلوگیری ریزش موی سر خواهد شد. یکی دیگر از ویژگی های این محصول این است که فاقد مواد شیمیایی مثل پارابن و فتالات است که می توانید با خیال راحت از آن برای تقویت و جلوگیری از ریزش موهای خود بهره بگیرد.

شامپو ضد ریزش گیاهی بیوکسین مدل کلاسیک مناسب موهای چرب

اگر تمایل به خرید این محصول را دارید می توانید روی این عکس کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید