عمومی

درمان میخچه پا در منزل

درمان میخچه پا در منزل

همه ما امروزه یکبار در طی زندگی خود به انواع مختلف بیماری‌ها مبتلا شده ایم که یکی از این بیماری های پوستی میخچه است . به جرعت می توانیم بگوییم که انسان ها برای بسیاری از بیماری ها و هرگونه مشکل پوستی ، یک روش درمانی پیدا کرده اند . متاسفانه یکی از عارضه های پوستی که امروزه بسیار شایع هم است ، میخچه می باشد . جالب است بدانید درمان میخچه بسیار آسان است و به راحتی آن را می توان در منزل درمان کرد . در این مطلب پاپیون سعی داریم به درمان میخچه پا در منزل بپردازیم ، پس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید .

میخچه پا چیست و چگونه ایجاد می شود؟

به طور کلی به برآمدگی از پوست سفت شده روی پا و یا انگشتان پا، میخچه گفته می‌شود. در بیشتر اوقات، این عارضه پوستی به صورت قسمتی برآمده و رنگ مایل به زرد ظاهر می شود که اغلب به لمس کردن بسیار حساسیت نشان می دهد. زمانی که این برآمدگی ها روی پاها و انگشتان پا ایجاد می شود ، پیاده روی کردن را برای ما سخت و دردناک می کند. در واقع این عارضه به عنوان یک بیماری پوستی خطرناک برای سلامتی شناخته نمی شود ، اما زمانی که نتوانیم آن را سریعتر درمان کنیم ، متاسفانه با درد شدیدی همراه خواهد بود. باید بدانید پینه و میخچه های پا ممکن است از نظر ظاهری بسیار شبیه به هم باشند ، اما تفاوت های اصلی و مهم این دو بیماری این است که پینه ناحیه ی بسیار بزرگ تری را نسبت به میخچه درگیر خواهد کرد.

در واقع میخچه یک واکنش طبیعی در بدن است که معمولا با فشار ایجاد می شود. از مهمترین این فشارها که سبب می‌شود که پوست به شکل مخروطی معکوس فشرده شده و به بیرون رانده شود، پوشیدن کفش های نامناسب است . باید بدانید اندازه این توده های پوستی کمی بزرگ بوده و با کوچکترین فشار در آنها درد را احساس خواهید کرد . دلایل بسیار زیادی ممکن است سبب ایجاد میخچه شوند که در این مطلب سعی داریم درمان میخچه در منزل  بپردازیم .

پوشیدن کفش‌های تنگ و چسبان یا پاشنه بلند معمولا عامل اصلی ایجاد میخچه را در پی دارند. همچنین ایستادن یا پیاده روی طولانی مدت نیز موجب ابتلا به این عارضه پوستی می شوند. چنانچه وزن بدن به پاها فشار زیادی وارد می کند و اصطکاک روی می دهد، در نتیجه میخچه‌های دردناکی را در کف پا و بین انگشتان پا به وجود می آید. به طور کلی گاها رعایت نکردن بهداشت پا و کثیف بودن ناخن‌های پا نیز نقش مهمی در ابتلا به برآمدگی های پوست دارد. اگر حساس می کنید کفشی که خریداری کرده اید ، پاهای شما را می گیرد و پوشیدن آن برای شما راحت نیست ، توصیه می کنیم هر چه سریعتر کفش های خود را با سایز بزرگتر عوض کنید تا دچار این عارضه نشوید . همچنین زمانی که کفش ای ورزشی و اسپورت را می پوشید و همراه آن جوراب نپوشید نیز در این شرایط دچار میخچه خواهید شد . میخچه در چه نواحی رشد می کند؟ چگونه میخچه پا را درمان کنیم؟ در ادامه به جواب این موضوعات می پردازیم .

نواحی اصلی رشد میخچه کدام اند؟

قبل از اینکه بخواهیم به درمان میخچه بپردازیم ، بهتر است در ابتدا بیشتر با نواحی ایجاد این عارضه آشنا شویم . به طور کلی میخچه در انواع قسمت‌های پا ظاهر می‌شود. ممکن است قسمت‌های مختلفی از پای شما را درگیر کند، اما برخی از نواحی پا را که اغلب بیشتر در معرض فشار قرار دارند،‌ بیشتر مستعد ایجاد میخچه هستند. از اصلی ترین این نواحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • گوشه ی ناخن‌های پا
  • کنار انگشتان کوچک
  • لابه لای انگشتان پای
  • کف پا
  • در دو طرف پاهای شما

چگونه میخچه پا را درمان کنیم؟

قبل از بکارگیری روش های درمانی لازم است تا میخچه را تشخیص دهید . ضروری است تا در ابتدا مطمئن شوید که بیماری ایجاد شده روی پاهای شما میخچه است، نه عارضه دیگری. اگر درصد کمی هم شک دارید ، بهتر است به پزشک متخصص پوست مراجعه نماید. اگر مطمئن هستید که مشکل شما میخچه است ، بهتر است کفش هایی که به پاهای شما آسیب میزنند را عوض کنید و سپس به درمان میخچه در منزل بپردازید. در طول مدت درمان کمتر پیاده روی کنید و از کفش های مناسب و راحت برای پیاده روی استفاده نمایید .

درمان میخچه پا در منزل

میخچه‌ها را جدا کنید

یکی از بهترین روش های درمانی ، جدا کردن میخچه از پوست است . برای جدا کردن میخچه لازم است تا مراحلی را به ترتیب انجام دهید . پاهای خود را در ابتدا با آب گرم که با نمک اپسوم مخلوط کرده‌اید، خیس کنید. پس از خیساندن پاهای خود، آن‌ها را با کمک یک حوله کاملا تمیز خشک کرده و با یک لوسیون آبرسان یا کره پوست مرطوب نمایید. استفاده از این محصولات تنها برای نرم کردن محل میخچه است و هر روز به صورت مرتب این روش را انجام دهید. پس از نرم شدن ناحیه ی میخچه به خوبی خواهید دید که درد آن از بین رفته است. در این زمان سنگ پا را به آرامی روی محل میخچه بسابید تا میخچه به راحتی از پوست جدا شود . این روش درمانی میخچه پا در منزل ممکن است تا چند هفته طول بکشد.

چسب مخصوص درمان میخچه

یکی از ساده ترین و راحتترین راه های درمان میخچه ، استفاده از چسب های مخصوص میخچه است . چسب‌ های میخچه که همانند بالشتکی دایره ای شکل هستند، یکی از درمان‌های بدون نسخه این عارضه محسوب می‌شوند. انواع چسب میخچه را می توانید در داروخانه ها و بدون نسخه پزشک دریافت کنید و مستقیما روی میخچه قرار دهید . هر 12 ساعت یک چسب تازه را روی میخچه قرار دهید و پس از گذشت 3 روز به طور کلی از بین خواهد رفت .  

روغن کرچک و چسب میخچه

یکی دیگر از روش های درمان خانگی و بدون نسخه استفاده از روغن گرچک و چسب میخچه است و سلامتی پوست شما را در کوتاه مدت به شما باز میگرداند. اگر تمایلی به سابیدن میخچه خود با سنگ پا و سوهان ندارید و نمی توانید مدت زیادی از چسب و پرهای میخچه استفاده کنید، بهتر است روغن کرچک و چسب را به‌ صورت هم زمان روی پوست به کار ببرید. در‌ ابتدا پاهای خود را در آب خیس کنید تا میخچه شما نرم شود و سپس پاهای خود را با حوله خشک کرده و بر روی میخچه خود روغن کرچک بزنید. پس از آغشته کردن میخچه خود به روغن گرچک، یک چسب مخصوص میخچه را برای روی آن بزنید. معمولا این نوع چسب‌ها با وارد کردن فشاربه میخچه ، به تسکین و بهبود این عارضه کمک می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید