عمومی

علت زردی ناخن چیست ؟

علت زردی ناخن چیست ؟

جالب است بدانید که رنگ، شکل و نوع ناخن شما می تواند نشان دهنده ی وجود بسیاری از بیماری ها در بدن شما باشد که خودتان از آن خبر ندارید. رنگ اصلی ناخن های دست و پا صورتی کم رنگ است و هر گونه تغییر رنگی در آن ها می تواند نگران کننده باشد و علت آن ممکن است اختلال در عملکرد اندام های داخلی بدن باشد و بهتر است در چنین مواقعی به دنبال این دلیل تغییر رنگ ناخن تان باشید. معمولا زرد شدن ناخن می تواند نشانه ی این باشد که شما به قارچ ناخن مبتلا شده اید و شاید هم دلیل این تغییر رنگ موضوعات جدی تری مانند بیماری های ریوی، انسداد صفراوی و یا آرتریت رومائید باشد و گاهی اوقات نیز ممکن است که فقط یک آلرژی ساده باشد و با رفتن به دکتر این مشکل حل شود.

 

در برخی موارد زردی‌ناخن به دلیل استفاده از مواد بی کیفیتی مانند لاک ها و یا موادی که از خود رنگ پس می دهند و ناخن را زرد می کنند باشد و با رشد ناخن کم کم این زردی از بین خواهد رفت و جای نگرانی نیست، اما اگر با رشد ناخن باز هم این زردی رفع نشد، آن وقت حق دارید که نگران باشید و به دکتر بروید.

 

دلایل زرد شدن ناخن

در حالت کلی زرد شدن ناخن می تواند دو عامل داشته باشد . یکی از این دلایل عوامل محیطی است و دیگری زرد شدن ناخن به دلیل بیماری است . در ادامه بیشتر در مورد این دو عامل توضیح خواهی داد .

 

عوامل محیطی

همانطور که گفتیم عوامل محیطی یکی از دلایل زرد شدن ناخن هستند و این عوامل شامل : کاشت، ژلیش، لاک و استفاده ی بیش از اندازه از شوینده های شیمیایی است.

 

هنگامی که شما ناخن هایتان را کاشت یا ژلیش می کنید، یک لایه مواد ضخیم روی ناخن شما گذاشته می شود و اگر مدتی طولانی این مواد روی ناخن بماند، سبب زرد شدن و تغییر رنگ دادن ناخن می شود و همچنین سلامت ناخن شما به خطر می افتد.

 

لاک زدن برای اکثر بانوان کاری بسیار لذت بخش است و به طور معمول بیشتر خانم ها در اکثر مواقع روی ناخن هایشان لاک دارند و یا زود به زود رنگ لاکشان را عوض می کنند و برای این کار باید از لاک پاک کن های شیمیایی استفاده کنند که استفاده ی مکرر از آن نیز یکی از دلایل زردی ناخن است. همچنین اگر بیش از اندازه از لاک های بی کیفیت و رنگ های تیره استفاده کنید، ممکن است که ناخن هایتان تغییر رنگ بدهند.

 

لازم به ذکر است که اگر می خواهید ژلیش ناخن و یا کاشت ناخن انجام دهید، حتما در انتخاب ناخن کارتان دقت کنید، زیرا اگر از مواد بی کیفیت برای این کار استفاه شود و یا نکات بهداشتی را رعایت نکند، شما به عفونت های قارچی دچار می شوید و ممکن است تا مدت ها این مشکل برایتان حل نشود .

 

بیشتر بانوان در طول روز از شوینده های شیمیایی زیادی برای شست و شوی لباس و ظروف و یا تمیز کردن خانه استفاده می کنند و این مواد در طولانی مدت سبب زرد شدن ناخن می شوند و صدف ناخن را ضعیف می کنند، به همین دلیل همیشه باید هنگام استفاده از مواد شوینده، دستکش بپوشید.

 

علت زردی ناخن چیست ؟

عوامل بدن و بیماری هایی که سبب زردی ناخن می شوند

همانگونه که در بالا اشاره کردیم زرد شدن ناخن می تواند به دلیل وجود بیماری در بدن باشد و در ادامه چند نمونه از بیماری هایی که سبب زردی ناخن می شوند را معرفی می کنیم .

 

داشتن دیابت

کسانی که دچار دیابت هستند بیشتر از افراد عادی دچار خشکی پوست می شوند و این خشکی بیشتر در قسمت پاها و ناحیه ی ناخن های دست دیده می شود و ضخامت ناخن ها بیشتر شده و رنگشان زرد می شود، همچنین مقاومت ناخن ها در برابر ضربه کم شده و ناخن ها سریع می شکنند و زودتر از بقیه ی افراد به عفونت های قارچی دچار می شوند. افرادی که به دیابت دچار شده اند باید به طور مداوم از ضد قارچ ها استفاده کنند و به دنبال درمان بیماری خود باشند.

 

بیماری های کبدی

کسانی که بیماری های کبد، پانکراس و صفرا دارند، به دلیل اینکه عضوها رنگدانه ی زرد تولید می کنند ممکن است که رنگ پوست و رنگ ناخن این افراد زرد شود و همانطور که می دانید کبد یکی مهم ترین عضوهای بدن است و برای اینکه سلامت خود را حفظ کنید حتما باید به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان باشید.

کمبود ویتامین

ویتامین ای و دی در تامین کلسیم بدن نقش اساسی دارند و کمبود این ویتامین ها و ویتامین های دیگر در بدن سبب زرد شدن و تغییر رنگ دادن ناخن های دست و پا می شود و اگر این ویتامین ها در بدنتان کم باشد باید به نزد پزشک بروید و داروهایی مانند مولتی ویتامین و مکمل را که توسط دکتر تجویز می شود استفاده کنید و اگر می خواهید که سریع تر درمان شوید و یا به این بیماری دچار نشوید، حتما در رژیم غذایی خود از خوراکی هایی که دارای این ویتامین ها هستند استفاده کنید.

 

علت زردی ناخن چیست ؟

عفونت های قارچی

عفونت های قارچی نیز سبب زرد شدن ناخن ها می شوند اما فقط زردی ناخن نمی تواند علت وجود عفونت های قارچی باشد و این بیماری علائم دیگری مانند پوسته پوسته شدن ناخن و بوی بد ناخن باشد و این بو حتی با شستن هم از بین نمی رود.

دیدگاهتان را بنویسید