شوره سر از مشکلات رایج در میان همه سنین است. بیماری شوره سر در میان آقایان بیشتر به چشم می خورد ولی بانوان زیادی هم هستند که از این مشکل بزرگ رنج می برند و دائم در حال دست و پنجه نرم کردن با آن هستند. تعداد زیادی از شرکت های تولید کننده با برندهای مختلف بهداشتی و آرایشی، با تولید شامپوهای ضد شوره، درمان و ترمیم موها را بسیار راحت کرده اند. البته این نکته ناگفته نماند که تعداد زیادی از مبتلایان به این مشکل با شامپوهای ضد شوره مشکل موهایشان رفع نمی شود و یکی از دلایل این موضوع تشخیص ندادن شوره سر و پوسته سر است که در تعدادی از موارد، این گرده های سفید رنگ به هیچ عنوان شوره نیستند و پوسته ریزی های قسمت کف سر هستند که مانند شوره به چشم می خورد .
به هر حال هر کدام از این مشکلات نیاز به پیگیری و درمان دارند و در صورت بی توجهی امکان دارد که کیفیت موها را به شدت پایین بیاورد. با کسب آگاهی و اطلاعات بیشتر نسبت به تفاوت شوره و پوسته سر می توان درمان اصلی را انجام داد. شاید از لحاظ ظاهری به هم نزدیک باشند اما کاملا متفاوت هستند پس در ادامه با ما همراه باشید تا تفاوت های این مشکل مویی را برسی کنیم .
فرق شوره و پوسته سر چیست؟
همانطور که اشاره شد بیشتر افراد اختلال پوسته سر را با شوره سر اشتباه می گیرند، این امر موجب می شود که راه های نادرستی را برای رفع شوره یا پوسته، انجام شود. برای سالم سازی بهتر موها لازم است تا تفاوت های شوره و پوسته سر را بهتر بدانید و بدین ترتیب درمان دقیق و اصلی را هم پیدا کنید. اولین و اصلی ترین تفاوت در عامل ایجاد کننده شوره و پوسته است.
شوره سر چیست ؟
تفاوت شوره و پوست سر در دلیل ایجاد آن است. در همین مطلب باید روشن شود که شوره سر یکی از بیماری های مزمن است. از نظر متخصصان مو و محققان بیماری های مویی شوره سر، نوعی ملایم از درماتیت سبورئیک دسته بندی می شود. این بیماری در دو نوع شیرخواران و بزرگ سالان وجود دارد. نوع شیرخواران این بیماری به خودی خود درمان می شود اما در افراد بزرگسال ممکن است به مرحله مزمن خود برسد. شوره سر یک اختلال عود کننده است و بدین معنی است که با یک بار استفاده از محصولات درمانی نمی توانید به کلی شوره را رفع کنید و همیشه ممکن است این مشکل به شخص درگیر با این بیماری بازگردد .
قرمزی و ناهمواری و چرب بودن پوست در بیماری شوره سر به چشم می خورد. در این بیماری، پوسته هایی به رنگ زرد و سفید به چشم می خورد و بر روی لباس و بدن می ریزد. این صحنه به اندازه ای خجالت آور است که بسیاری از افراد را خانه نشین کرده است. به چشم خوردن شوره هایی که بر روی یقه انواع لباس هایتان ریخته، این فکر را ایجاد می کند که بهداشت آن شخص ضعیف است و شاید این شوره ها از کثیفی و نا تمیزی ایجاد شده باشد. این تصور نادرست است و هر کسی با هر میزان انجام بهداشت فردی ممکن است روزی به شوره سر دچار شود. شاید این نکته را ندانید که شوره تنها موها و پوست سر را درگیر نمی کند، بلکه ممکن است هر نقطه ای از بدن که مو روییده باشد، امکان تشکیل شوره سر نیز است. برای نمونه در قسمت هایی مانند ابروها، زیر بغل، کشاله ران نیز شوره دیده می شود.
پوسته سر چیست؟
آیا مدت زیادی است با شوره سر درگیر هستید و از این مشکل رنج می برید؟ شاید تعجب کنید که در بسیاری اشخاص که مشکلی مانند شوره مو دارند واقعا این بیماری شوره مو یا سر نباشد و مشکل این اشخاص پوسته سر باشد. دلیل ایجاد مشکل پوسته سر، خشکی بیش از اندازه پوست کف سر است. تفاوت شوره و پوسته سر در این نکته است که این دو بیماری اساسا به دلایل متفاوتی تشکیل می شوند. پیش از این که روند درمان شوره سر را آغاز کنید باید اطمینان کامل را حاصل کنید که آیا مشکل شما دقیقا شوره است یا پوست سرتان دچار خشکی شده است.
روند درمان کاملا به پاسخ این پرسش وابسته است. وقتی پوست سر نمی تواند رطوبت را در آن قسمت حفظ کند. پوست سر، دچار خشکی می شود. در حالت عادی این مشکل در بیشتر قسمت های بدن دیده می شود. در اصل زمانی پوست صورت و یا بقیه بدن خشک می شوند، کف سر نیز مانند بقیه اعضای بدن از این مسئله جدا نیست و دیر یا زود به سمت خشکی خواهد رفت.
از دلایل عمده خشک شدن پوست کف سر این است که بسیاری از افراد از محصولات شوینده بی کیفیت و نامناسب با موهایشان استفاده می کنند. پوست خشک، میزان رطوبت کمی را دارا می باشد و به صورت تکه ای کوچک از پوست اصلی کف سر جدا می شود، شاید در نگاه اول به نظر برسد این پوسته ها همان شوره سر هستند ولی این واقعیت ندارد و این مشکل پوسته سر است .
درمان پوسته و شوره سر
در بیشتر موارد، شوره و خشکی سر به پزشک و یا معالجه بیمارستانی نیاز ندارند. اما با این حال گاها در زندگی فرد اختلال ایجاد کرده و در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید. در تعدادی از موارد، خارش سر و پوسته ریزی می تواند علائم یک بیماری مزمن مانند درماتیت سبوره، پسوریازیس، عفونت قارچی یا اگزما پوست سر باشد، برای درمان این بیماری ها باید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کرد.
درمان شوره سر
بکار بردن شامپو های دارویی : افرادی که با این مشکل درگیر هستند می توانند شامپوهای دارویی که با فرمول مخصوص برای درمان شوره سر یا درماتیت سبوره را خریداری کرده و حداقل دو بار در هفته آن را بکار ببرند. این نوع از شامپوها دارای موادی مانند سالیسیلیک اسید، کتوکونازول، زینک پیریتیون یا سلنیوم سولفید بوده و هر نوع چربی، قارچ و پوسته ریزی را رفع می کنند.
افزایش مصرف امگا ۳: امگا ۳ با کمک به کم کردن تولید چربی این توانایی را دارد که مقدار رشد قارچ ها و پوسته ریزی را بشدت کاهش دهد.
درمان خشک شدن پوست سر
بکار بردن شامپوهای مخصوص پوست خشک : پوست در زمان خشکی به تمامی مراقبت های مفید احتیاج دارد. یکی از کامل ترین روش های مراقبت، بکاربردن شامپوهای مخصوص رفع پوسته شدن سر است .
استفاده از شامپو ها و نرم کننده های ملایم و آب رسان : خشکی پوست سر از مهم ترین عامل های بیماری پوسته شدن موی سر است و افرادی که به این مشکل دچار هستند باید از شامپوهای آبرسان استفاده کننده که چربی و رطوبت موهایشان به تعادل برسد و این خشکی برطرف شود . در صورتی که قصد تهیه شامپو برای رفع شوره سر را دارید می توانید به صفحه یا اینکه روی کلمه شامپو کلیک کنید.