مراقبت پوست

انواع جوش های صورت را بشناسید

انواع جوش های صورت را بشناسید

زیبایی پوست صورت دغدغه ی بسیاری از افراد است. یکی از عارضه های پوستی که خیلی از افراد را می رنجاند جوش های صورت است که بیشتر در دوران بلوغ به وجود می آیند. معمولا تغییرات هورمونی که در این سن به وجود می آید باعث جوش می شود هر چند در بعضی مواقع این مشکل می تواند نشانه ای از یک بیماری باشد البته این مشکل فقط در این سن به وجود نمی آید بلکه در سنین دیگر نیز مشاهده می شود.

جوش صورت انواع مختلفی دارد مانند جوش سر سفید، جوش سر سیاه، آکنه و… که هر کدام به دلایل مختلفی به وجود می آیند، شناخت نوع جوش و علت بروز آن می تواند به درمان آنها خیلی کمک کند. بهترین راه برای پیشگیری از جوش تمیز نگه داشتن پوست و مراقبت از آن با استفاده از روتین مناسب پوست خودتان است. در ادامه با ما همراه باشید تا با جوش و انواع آن آشنا شوید.

جوش چیست؟

جوش صورت معمولا بخاطر بسته شدن منافذ پوست توسط سلول های مرده باکتری سبوم و… به وجود می آید این عارضه انواع گوناگونی دارد و گاهی به رنگ سیاه و گاهی سفید و یا قرمز و قهوه ای است. جوش صورت دو نوع عفونی و غیر عفونی دارد و جوش های سر سیاه و سر سفید از نوع غیر عفونی هستند. این عارضه بر روی پوست صورت و بدن بروز پیدا می کند و گاهی با سوزش و خارش قرمزی زخم و… همراه است. در ادامه با انواع جوش آشنا می شویم.

انواع جوش های صورت

جوش سر سفید

جوش سر سفید که با نام کومدون بسته نیز شناخته می شود حاصل از بسته شدن کامل منافذ پوست است. یعنی اینکه وقتی منافذ پوست صورت از چربی و سلول مرده پر شده باشد و مقداری از آن بیرون می زند به شکل جوش سر سفید در می آید. مطمعنا وقتی این نوع جوش را روی صورتتان می بینید وسوسه می شوید تا آن را با انگشتانتان خالی کنید ولی این کار کاملا اشتباه است و باعث می شود که جوش در نقاط دیگر بدن گسترش داشته باشد. بهترین راه برای از بین بردن آنها شرکت در جلسات پاکسازی صورت است. این کار باعث می شود تا صورت از چربی و سلول مرده پاک شود.

جوش سر سیاه

میتوان گفت که جوش سر سیاه درست مشابه با جوش سر سفید است با این فرق که محتویات بیرون زده از پوست در معرض هوا سیاه می شود و به صورت جوش سر سیاه در می آید. این نوع جوش را می توان تخلیه کرد ولی انجام آن به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که تخلیه ی جوش سر سیاه به روش نادرست باعث ایجاد جای جوش و اسکار روی پوست می شود و بهتر است مانند جوش سر سفید با مراجعه به متخصص پوست آن را درمان کرد.

 

انواع جوش های صورت را بشناسید

پاپول ها

این نوع جوش ها برجستگی های صورتی و یا قرمزی هستند که در اثر بسته شدن منافذ پوست ایجاد می شوند. این جوش ها در زیر سطح پوست ایجاد می شوند و جای آن بر آمده و سفت بنظر می رسد، این جوش ها باکتری به نام کاتی باکتریوم در خود دارند که با فشار دادن جوش این ماده از آن خارج می شود و به نقاط دیگر پوست نفوذ می کند و در نتیجه جوش های جدید به وجود می آید در نتیجه فشار دادن این جوش ها اصلا درست نیست و با اینکار به پوست آسیب بیشتری می رسد.

این جوش ها چرکی نیستند ولی باکتری موجود در آن می تواند ظایعات ملتهبی را روی پوست ایجاد کند. زیاد شدن آنها نیز نشان دهنده آکنه زیاد و شدید است و نیاز به درمان طولانی و شدید تری دارد. این جوش ها هنگامی ایجاد می شوند که جوش های سر سیاه و سر سفید به قدری تحریک و نارحتی ایجاد کرده باشند که باعث آسیب دیدگی پوست اطراف خود و بروز التهاب شود.

ندول ها

ندولار شامل غده های زیر پوستی قرمزی است که به صورت عمیق در زیر سطح پوست تشکیل می شود. ندولار معمولا از تجمع باکتری پروپیونی تشکیل می شود که باعث عفونتی آزار دهنده و دردناک در منافذ پوست می شود. این باکتری به بافت های اطراف آسیب وارد می کند و در  نتیجه ندول را ایجاد می کند.

از آنتی بیوتیک برای درمان این جوش استفاده می شود ولی در مواقعی که با دارو مشکل برطرف نمی شود باید با استفاده از لیزر پیش پزشک متخصص آن را درمان کرد. ندول ها با عفونت زیادی همراه هستند و می توان آن را در دسته جوش های وخیم قرار داد که می توانند از خود لکه پوستی و اسکار به جای بگزارند.

پاسچول یا همان جوش چرکی

این جوش ها بافتی قرمز رنگ دارند و مرکز آنها سفید رنگ هستند. پاسچول ها را با نام چرک دانه نیز می شناسند چرا که از چرک و آلودگی سفید و یا زرد رنگ تشکیل شده است. پاسچول دقیقا مثل جوش سر سفید به نظر می آید با این فرق که از آن بزرگ تر است.  پاسچول به وسیله ی منافذ مسدود شده و آلوده به وجود می آیند همچنین پاسچول میتواند بر اثر تغییرات هورمونی نیز به وجود آید.

پاسچول و پاپول خیلی شبیه به هم هستند با این تفاوت که پاسچول مایع زرد رنگی در خود دارد. فشار دادن پاسچول سبب پخش شدن باکتری می شود و تا می توانید باید آن را دستکاری نکنید و فقط پزشک متخصص می تواند جوش را تخلیه کند. معمولا درمان های پاپول برای پاسچول نیز موثر است و برای مثال می توان از آنتی بیوتیک استفاده کرد.

کیست

شدید ترین نوع جوش کیست است و از عفونت عمیق درون پوست تشکیل می شود. کیست آکنه های بزرگ ملتهب، دردناک و قرمز می باشند که پر از عفونت هستند. کیست ها از ندول ها نرم تر هستند بخاطر اینکه عفونت آنها بسیار زیاد است و پوست اطراف را هم در بر گرفته اند. درمان کیست از درمان بقیه ی جوش ها بسیار سخت تر است و متخصص پوست برای درمان آن می تواند از آنتی بیوتیک کمک بگیرد. در بعضی از مواقع هم پزشکان برای کاهش آندروژن و درمان آکنه از داروهای هورمونی استفاده می کنند و این درمان فقط برای زنان قابل انجام است.

دلایل به وجود آمدن جوش

-استفاده از لوازم آرایش فاسد شده و یا نامرغوب

-داشتن برخی از بیماری ها و استفاده از داروهایی خاص

-قلیان و سیگار

-رژیم غذایی نامناسب

-عوامل ژنتیکی

-آلودگی های محیطی

-تغییرات هورمونی در دوران بلوغ

-استرس داشتن

-مشکلات زنان(پریود،بارداری، زایمان و …)

-رعایت نکردن بهداشت فردی .

 

انواع جوش های صورت را بشناسید

عوارض جوش های صورت

گذشت از اینکه جوش برای سلامت پوست و زیبایی آن عوارض دارد، عوارض دیگری را نیز از خود در پی دارد. این مشکل اعتماد به نفس شما را نیز پایین می آورد، جوش های صور  در صورتی که عفونی باشند ممکن است به بقیه ی بخش های بدن سرایت کند و در آخر از خود جای جوش و اسکار در پوست به جای بگذارد.

مهمترین نکته برای جلوگیری از زیاد شدن جوش ها این است که به هیچ وجه نباید به آن دست بزنیم و یا فشار دهیم و بخارانیم چرا که اثرات جبران ناپذیری از خود به دنبال خواهد داشت از اثرات آن می توان به این اشاره کرد که جوش به نقاط دیگر پوست منتقل می شود و جای جوش هایی به وجود می آید که درمانی ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید