عمومی

خوردن ماهی و ماست از دروغ تا واقعیت

خوردن ماهی و ماست از دروغ تا واقعیت

مصرف برخی مواد غذایی با یکدیگر منع شده زیرا ممکن است باعث بروز  عوارض جانبی مختلفی برای بدن شود. آگاهی از تداخل برخی از مواد خوراکی با یکدیگر یکی از نکات بسیار پر اهمیت و قابل توجه در حوزه تغذیه می‌باشد، یعنی مصرف همزمان برخی مواد غذایی در یک وعده ممکن است خطرناک باشد. یکی از این موارد، مصرف ماهی با بعضی از مواد خوراکی مثل ماست است که می‌تواند به بروز مشکلات و عوارض شدیدی برای بدن ختم شود. در ادامه مطلب به بررسی مضرات ترکیب ماست و ماهی خواهیم پرداخت.

خطرات خوردن گوشت ماهی و ماست با یکدیگر

مصرف ماست و ماهی به صورت همزمان برای بدن عوارضی به همراه دارد، بنابراین باید بین مواد غذایی که به صورت همزمان مصرف می‌شوند تناسب صورت بگیرد. ماست که دارای اسیدی به نام اسید لاکتیک می باشد با تاثیر زیاد بر اعصاب پاراسمپاتیک، درون بدن حالت لختی ایجاد می کند. افرادی نیز حساسیت خاص غذایی دارند و امکان بروز عارضه های پوستی بعد از مصرف ماست با ماهی در آنها امکان دارد. ماهی‌ها دارای پروتئین، کلسیم و ید می باشند بنابراین دارای ارزش غذایی بالایی هستند که به تنهایی مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند.

به نظر برخی از افراد که تجربه ی خوبی در مصرف این نوع ترکیب ها با یکدیگر داشته اند، خوردن ماهی همراه با ماست موجب نفخ، برآمدگی و ناراحتی گوارشی در آنها می‌شود. خوردن این ترکیب ارتباط مستقیمی با سیستم گوارشی دارد، بعضی از افراد حتی ممکن است علاوه بر نفخ و اختلالات در سیستم گوارشی، به اسهال نیز دچار می شوند.

طبع سردی عارضه دیگری می باشد که برخی از افراد به آن دچار می شوند، اما باز هم بعضی افراد با مصرف این دو ماده غذایی با یکدیگر دچار هیچ گونه عارضه ای نمی شوند. بنابراین هر شخص باید با سیستم بدنی و دستگاه گوارش خود را بشناسد و متناسب با آن خورد و خوراک و نوع تغذیه اش را تعیین کند.

تاثیرات خوردن ماست و ماهی بر روی پوست

برای افرادی که ترکیب ماست و ماهی برای آنان مضر است و ممکن است اثرات احتمالی خود را بگذارد، مصرف ماهی و ماست به صورت همزمان عوارض پوستی خطرناکی بر روی پوست این گونه افراد به جا می گذارد. البته احساس خارش ناخن ها و پوست احساس می‌شود. از عوارض دیگر خوردن ماهی با ماست یا دوغ، بوجود آمدن لک‌های سفید روی پوست است ولی نگران نباشید این لک های سفید دائمی نخواهند بود.

اگر مضرات خوردن این ترکیب به صورت واضح تر خود را نشان دهد به صورت کبودی هایی در پا نمایان می شود که خوشبختانه آن هم دائمی نیست و پس از مدتی برطرف می شود البته ناگفته نماند ممکن است که آلرژی را در  برخی افراد افزایش دهد و خطر مرگ را به وجود آورد.

به طور کلی به خاطر این که ماست و ماهی، هر دو طبع نسبتا سردی دارند و افرادی که به طبع سرد حساسیت دارند حتما دچار عارضه هایی مانند دل درد، خواب آلودگی، افزایش ادرار، سنگینی معده و افزایش ترشحات دهان هنگام خوابیدن می شوند.

 اما اگر ناخواسته ماست و ماهی یا ماست و دوغ را با هم مصرف کردید برای اینکه تاثیراتش را از دست دهد و علائمش در شما نمایان نشود باید از چای، نبات و کره بادام زمینی یعنی موادی با طبع گرم پس از غذا استفاده کنید. بسیاری از افراد نیز چون حساسیت ندارند، ماهی و ماست را با هم مصرف می‌کنند و دچار هیچ عارضه ای  هم نمی شوند.

خوردن ماهی و ماست از دروغ تا واقعیت

برخی از عوارض خوردن همزمان ماهی و ماست، لک های روی صورت و پا، احساس ضعف شدید، سردی معده، ناراحتی‌های عصبی و… می باشد.

نکاتی مهم درمورد مصرف ماهی

سعی کنید ماهی را در وعده نهار نوش جان کنید و از مصرف آن در وعده شام پرهیز کنید.

مصرف ماهی باید بیشتر در فصل های گرم مثل بهار و تابستان صورت گیرد چرا که طبع آن سرد بوده و در زمستان و پاییز ممکن است تاثیرات بدی بر روی بدن تان بگذارد.

افراد با طبع سرد یعنی افراد سوداوی و بلغمی از خوردن ماهی تا حد مقدور پرهیز کنید به خصوص در فصول سرد سال.

همانطور که در کل مطلب گفته شد هرگز ماهی با ماست و دوغ مصرف نشود.

سعی کنید همراه با ماهی آب ننوشید.

ماهی را حتما با خرما، عسل، گردو، زنجبیل و ادویه جات گرم میل کنید تا طبعی گرم بگیرد.

مصرف ماهی با کدام مواد غذایی بهتر است؟

از نظر متخصصان تغذیه باید ماهی را با لیمو ترش مصرف کنیم تا علاوه بر طعم و مزه بهتر ماهی، ویتامین سی موجود در لیمو موجب جذب هرچه بهتر آهن موجود در ماهی شود. البته افراد سرد مزاج باید توجه داشته باشند که مصرف زیاد چاشنی‌هایی مانند ترشی ها، لیمو و مواد دیگری که طبعی سرد دارند به همراه ماهی برای آنها توصیه نمی شود؛ زیرا باعث بی حالی، هضم سخت غذا و ضعف بدن می شود همچنین باعث بروز بیماری‌های سردی مانند افسردگی و الزایم می شود.

طبق تحقیقات انجام شده در طب سنتی و حتی طب نوین اگر ماهی در شام با خوراکی‌هایی که طبع گرم دارند مثل خرما، گردو، عسل، کنجد و زنجبیل  مصرف نشود، خطر سکته قلبی را افزایش می‌دهد. بهترین و مناسب ترین چاشنی برای خوردن ماهی، استفاده از سیر همراه با پخت و پز آن می‌باشد که علاوه بر طبع گرم فواید زیادی دارد.

تا به اینجای کار متوجه شدید که مصرف ماست و ماهی با هم پوست صورت را پر لک می کند و علت و راه حل آن را هم به شما معرفی کردیم. اما باید متوجه باشید که فقط ماست و ماهی نیستند که باعث تاثیر منفی بر پوست صورت می شوند بلکه عوامل روزانه که شامل آب و هوای آلوده، گرد و غبار موجود در هوا یا ممکن است سبک زندگی اشتباه نیز همین تاثیر را بر روی پوست می گذارند اما نگران نباشید فروشگاه پاپیون بهترین محصولات و برند ها را در زمینه بهداشت شخصی در فروشگاه خود ارائه می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید